Taitola Lappeenranta

Yhteyshenkilösi
Mirva Pesonen

Puh. 044 782 4864

mirva.pesonen@taitola.fi

Taitola Lappeenranta

Valto Käkelän katu 3 A
53130 Lappeenranta.
Avaa Google Mapsissa

Ohjaajat Lappeenrannassa

Tervetuloa Lappeenrannan Taitolaan

Lappeenrannan Taitola sijaitsee Valto Käkelän kadulla Etelä- Karjalan keskussairaalan vieressä. Keskeinen sijainti keskustan läheisyydessä mahdollistaa myös itsenäisen liikkumisen päivätoimintaan, linja-autoreitti kulkee vieressä. Keskustan palvelut ovat kävelymatkan päässä ja se mahdollistaa monipuolisen asioimisen harjoittelun ryhmän kanssa.

Läheltä löytyy hyvät ulkoilumaastot ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Lappeenrannan Taitolassa järjestetään osallistavaa päivätoimintaa kehitysvammaisille ja eritysryhmiin kuuluville viitenä päivänä viikossa klo 9–15 välisenä aikana.

Lappeenrannan Taitolassa jokainen päivä aloitetaan aamukahvilla ja kuulumisten vaihdolla. Katsomme yhdessä uutiset ja jumppaamme, venyttelemme, tutustumme erilaisiin liikuntamuotoihin, pyrkien kehittämään ja ylläpitämään asiakkaiden motorisia taitoja. Päivittäin ulkoilemme monipuolisesti. Toiminta on asiakkaita aidosti osallistavaa ja suunnitelmallista.

Toimintaa suunnitellaan asiakkaiden kanssa yhdessä yhteisöpalaverissa. Viikkojärjestys tehdään sen pohjalta heidän toiveensa mahdollisimman hyvin huomioiden. Arjen askareita harjoittelemme joka päivä tekemällä toimia yhdessä, esimerkiksi teemme pieniä siivous ja keittiötöitä. Haemme yhdessä lämpimän ruoan sairaalan vierestä Saimaan tukipalvelulta. Suunnittelemme ja toteutamme välipalat yhdessä sekä käymme ruokaostoksilla ryhmän kanssa.

Asiakkaaksi Lappeenrannan Taitolaan:
1. Sovi tutustumiskäynti Mirva Pesosen kanssa tai
2. Ota yhteyttä hyvinvointialueen vammaispalveluun

Mitä teemme?

Taitolassa on toimintaa!

Jokaiselle asiakkaalle tehdään yksilöllinen päiväaikaisen toiminnan toteuttamissuunnitelma, jossa jokaisen voimavarat ja vahvuudet, tuen tarpeet huomioidaan. Ryhmässä harjoittelemme monenlaisia taitoja mm. vahvistamme vuorovaikutustaitoja ja toisten huomioon ottamista. 

Tutustu päivätoimintaamme