Vammaisten päiväaikainen toiminta

Asiakkaaksi Taitolaan

Päiväaikainen toimintamme pähkinänkuoressa

Taitolassa todella tapahtuu – Arjen taitojen tukeminen 

Meillä Taitolassa arki ei tapahdu neljän seinän sisällä, vaan meillä pääsee oppimaan, osallistumaan ja kokemaan elämää aktiivisella tavalla. Taitolan toimintayhteisöissä harjoitellaan säännöllistä oman elämän haltuunottoa, arjen taitoja ja vapaa-ajan rytmittämistä.  Kehitämme arki- ja elämäntaitoja yksilöllisesti ja tavoitteellisesti johdettujen pienryhmien sekä monipuolisen päivä- ja työtoiminnan avulla.

Katso esimerkki viikkokalenterista

Se paras päivä viikossa

Visualisoitu päiväohjelma ryhmälle rakentuu aina yhdessä ohjaajien kanssa. Aamut käyntiin liikunnalla, uusia taitoja harrasteryhmistä ja unohtamatta juttuhetkiä ruokapöydässä.

Mielenkiintoa kehittymiseen

Taitolassa opitaan kaikille tärkeitä tunne-, digi- ja työelämäntaitoja. Uusia taitoja pääset kehittämään harraste- ja työtaitoryhmissä.

Yksilöllisesti juuri sinulle

Teemme sinulle yksilöllisen suunnitelman, jossa huomioidaan vahvuudet, innostuksen kohteet ja taidot joita halutaan oppia.

Taitolassa on toimintaa!

Toiminnat vaihtelevat yksiköittäin. Kysy tarkempia tietoja omasta yksiköstäsi.

Liikunta

Fyysisen kunnon kohentaminen ja ylläpitäminen on osa Taitolan päiväaikaista toimintaa. Taitolassa jokainen päivä alkaa aina aamujumpalla. Monipuolisesti suunnitellut aamujumpat käynnistävät päivien ohjelman sekä parantavat ja ylläpitävät asiakkaiden fyysistä kuntoa ja henkistä vireystilaa. Taitolan viikko-ohjelma sisältää liikuntaa eri muodoissa ja tutustuttaa asiakkaat mahdollisuuksien mukaan erilaisiin sisä- ja ulkoliikuntalajeihin. Taitolassa ulkoillaan ja lenkkeillään aina mahdollisuuksien mukaan.

Taide ja luovat menetelmät

Taitolassa pyritään luomaan taidetta monin eri tavoin. Taitolassa toteutetaan taiteen eri muotoja monipuolisesti. Taitolassa kaikessa toiminanssa pyritään ekologisuuteen, joten taidetta toteutetaan paljon esimerkiksi kierrätys- ja luonnonmateriaaleista.

Erilaisten luovien menetelmien avulla kehitetään yksilön kehonhallintaa, aisteja, hienomotorisia taitoja, keskittymiskykyä ja ryhmässä toimimista. Taitolassa luovina menetelminä käytetään mm. erilaisia kuvataiteen muotoja, draamaa ja musiikkia.

Draamaharjoitukset Taitolassa sovelletaan jokaiselle ryhmälle sopiviksi ja tavoitteita vastaaviksi. Taitolassa on toteutettu draamaa mm. pantomiimin, esiintymisharjoittelun, itsensä esittelyn, tarinoiden, näyttelemisen ja sosiaalisen sirkuksen keinoin. Harjoitusten avulla kasvatetaan osallistujien itseluottamusta, epäonnistumisten sietämistä, sosiaalisten ja ryhmätyötaitojen harjoittelua, itsensä ilmaisua sekä oma-aloitteisuutta ja motoristen taitojen kehittymistä.

Luonto

Taitolassa retkeillään ja liikutaan luonnossa viikoittain. Yhdessä suunnitellut luontoretket ja liikuntatapahtumat ovat mukavia yhteisiä hetkiä, joita muistellaan vielä pitkään. Keräämme yhdessä materiaaleja luonnosta, joita hyödynnämme käsityötuotteiden valmistuksessa ja erilaisissa askarteluissa. Toiminnan tavoitteena on opettaa osallistujille luonnon kiertokulkua ja ekologista ajattelumallia.

Kädentaidot

Taitolassa tehdään myös monipuolisesti erilaisia kädentaitoja. Kädentaitoja Taitolassa ovat mm. neulominen, virkkaus, ompelu, puutyöt, askartelu ja paljon muuta. Kädentaitojen avulla harjoitellaan yksin ja ryhmässä työskentelyä sekä kehitetään hienomotorisia taitoja. Taitolassa valmistettuja tuotteita olemme myyneet esimerkiksi erilaisissa myyjäisissä.

Aitoja Arjen taitoja

Taitolan arjessa opetellaan monenlaisia taitoja. Jokainen pääsee vuorollaan osaksi keittiötyötä, käymään kaupassa, pyykkäämään ja siivoamaan. Viikkosiivoukseen osallistuu koko Taitolan väki. Päivä- ja työtoiminta tuo rytmiä asiakkaan arkeen. Lisäksi yhdessä tutustutaan ja opetellaan toimimaan erilaisissa arkisissa tilanteissa, esimerkiksi asioidaan erilaisissa palveluissa.

Tutustu toimintaamme Taitola Tubessa

Taitola YouTube-kanavalta löydät paljon videoita toiminnastamme.

Taitola tube

Taitolan yksiköt

Missä tätä kaikkea tehdään?

Tutustu Taitolan yksiköihin. Voit olla asiakkaana missä tahansa yksikössä.

Taitola Joutseno

Taitola Joutseno

Taitola Jyväskylä

Taitola Jyväskylä

Taitola Lappeenranta

Taitola Lappeenranta

Taitola Tampere

Taitola Tampere

Taitola Äänekoski

Taitola Äänekoski